Expozitie "Reflexii in timp" - Ioan Tamaian

11.11.2016 | In data de 10.11.2016 a avut loc vernisajul expozitiei “Reflexii in timp”, in cadrul Galeriei de Arta a Uniunii Artistilor Plastici Sibiu, unde artistul Ioan Tamaian a expus creatiile sale din sticla si metal.

"Ma bucura participarea multor iubitori de arta, colegi si prieteni, mai ales ca dupa vernisaj am avut placerea sa impartasesc cu acestia gandurile, proiectele artistice si “secretele” meseriei mele." - Ioan Tamaian

"Cu un bogat repertoriu tematic, figurativ sau abstract Ioan Tamaian creaza o magie a formelor, in care lumina si culoarea devin vectorii principali ai lucrarilor sale dinamice, cu structuri elaborate in laboratorul sau de creatie, structuri ce se concretizeaza in atelier. Aici artistul, intr-o relatie consolidata de-a lungul timpului, cu mesterii sticlari, ce intuiesc din mers intentiile autorului, participa activ la realizarea creatiilor sale, in ritmul febril impus de dificultatile tehnice, de cerintele fiecarei opere in parte, simpla sau composita.

Fie ca lucreaza in pasta transparenta sau colorata, Ioan Tamaian, printrun demers constant si creativ novator, confera creatiilor sale unicat sau serie mica, stralucire, vibratie. Efectele volumetrice ale obiectelor incorporeaza si absorb lumina cu intensitati variabile mai cu seama in masa cromatica. Formele sunt personalizate, individualizate , simple sau baroc fantazate." - Dr. Maria Olimpia Tudoran Ciungan

Expozitia va ramane deschisa tuturor celor care doresc sa o viziteze pana in data de 15 ianuarie, astfel ca toti iubitorii de arta sunt invitati sa o viziteze.