Bienala "Metafore incandescente"

20.01.2017 | La Galeria „Arcade-24” din Bistrita-Nasaud, a avut loc joi - 19 ianuarie, de la ora 18.00, vernisajul Bienalei Naţionale „Metafore incandescente”, itinerată din Cluj-Napoca și cuprinzând lucrări de ceramică, sticlă şi metal. In cadrul acestei expozitii artistul Ioan Tamain a expus o parte dintre lucrarile sale.

"Cu aceasta ocazie am avut placerea sa fiu prezent si sa expun o parte din lucrarile mele alaturi de un numar de peste 60 de artisti veniti din toate colturile tarii si chiar de peste hotare. Astfel, dupa ce la finalul anului trecut aceasta expozitie a fost prezenta la Cluj-Napoca, acum poate fi vizitata timp de o luna de toti iubitorii de arta bistriteni, urmand ca ulterior sa ajunga la Targu-Mures. Doresc ca in calitatea mea de presedinte al Uniunii Artistilor Plastici Sibiu, in decursul acestui an, aceasta expozitie deosebita sa ajunga si la Sibiu pentru a incanta iubitorii de arta sibieni.” - Ioan Tamaian

Vernisajul a fost deschis de prof.dr. Marcel Lupșe, iar curatorul Bienalei, conf.univ.dr. Andrei Florian, de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, a arătat, între altele: „Este o bucurie să itinerăm expoziția la Bistrița. Bienala este la a doua ediție când reunește cele trei secțiuni: lucrări de ceramică, sticlă și metal, aparținând celor 55 de artiști, cu peste 80 de lucrări pe simeze, acoperind ani de muncă și cercetare de atelier. Nivelul lucrărilor este foarte ridicat, fiecare putând să stea în orice expoziție din lume."

Au prezentat expoziția în discursurile de vernisaj: Pictorul dr. Dl. Marcel Lupșe, Vicepreședintele UAP Filiala Cluj-Bistrița, Ceramistul conf. univ dr. Dl. Andrei Florian, UAD Cluj, organizatorul și curatorul general al Bienalei, Criticul de artă Dl. Oliv Mircea, Președintele Asociației UAP Bistrița și gazdă a Bienalei la Bistrița, curatorul galeriei ”ARCADE 24” – Bistrița.